Klädproblem?

image23

Tröja med hål i: 299 kr. För låga jeans: 499 kr. Halva din häck synlig för hela nattklubben: Obetalbart!

Stackars brud asså. Men det var så komiskt så jag kunde inte hålla mig från att lägga upp bilen i bloggen iallafall. Men i och för sig så får man skylla sig själv lite om man frågar mig ;) hoppas hon bjuder på den, skulle jag ha gjort! Haha.

Källa: Tjuvtittat.se

Att ta från de rika och ge till de fattiga är inte rån

Willys, Hageby, Norrköping

En pojke ~3 sitter i kundvagnen medan hans mamma ~30 plockar varor. Mamman tar upp en påse smultronrån och slänger ner i vagnen.
Pojken (tar upp påsen och ropar): Prisa Gud! Här kommer skatteåterbäringen!

Källa: Tjuvlyssnat.se

Kissemiss

image22

Hemkommen från jobbet

Haha det tog mig 35 minuter (!?) att komma till Barkarby, så jag fick sitta kvar i bilen och vänta i 45 min innan jag kunde gå in i butiken. Men nu vet jag iallafall, och då kan jag få sova en timme extra på morgonen. Vilket alltid är uppskattat! Jag är liksom inte ens trött nu, var hemma strax efter nio istället för halva elva. Det måste bli bilen därdanefter. Har blivit lite lat sedan man tog det där rosa kortet ;) (illa sussie)

Vad har ni gjort idag? Jobbet, skolan eller kanske legat hemma i sängen och bara gosat ned er? Jag vill göra något ikväll, men jag lär sluta i soffan iallafall så jag får helt enkelt ladda inför imorgon. Det lutar mot utgång med tjejerna, ska bli kul.

Andra jobbdagen

Så bär det iväg till Barkarby igen. Men denna gång tar jag bilen så jag är hemma betydligt fortare, tippar på strax efter nio. Åker snart, runt halv tio, även fast jag börjar kl 11, då vill ha marginal och va säker på att jag kommer fram första gången jag åker den vägen själv. Haha vilka problem man har egentligen? Hoppas alla får en toppendag och så får vi hoppas på fint väder under dagen!

Godmorgon

Vaknade kl sju av att väckarklockan ringde. Hoppade in i duschen så man vaknade till. Fick i mig lite fil och flingor innan man klädde på sig. Ska snart gå till bussen och jobba min första dag ute i Barkarby, ska bli kul. Men mindre kul att man är hemma kl 23 ikväll.. dumma kollektivtrafik säger jag bara. Hoppas alla får en trevlig dag!

Godnatt

Då var det dags att bege sig mot sängen för att vakna till en ny dag. Jag ska jobba 11 - 20.15 ute i Barkarby imorgon. Jobbet ringde idag under eftermiddagen och sa att jag skulle in och jobba och samma tid på fredag. Känns skönt så man får lite annat att göra än att bara sitta här hemma och vänta. Fick dessutom ett samtal från ett café i Högdalen som jag har sökt tidigare under månaden. Dem kallade mig på intervju på Måndag kl 13.00. Jobbet är på heltid och det är ju det som jag söker efter, så det ska bli spännande! Men jag ska inte hoppas för mycket så jag sen blir besviken om jag inte får jobbet. Skönt att man slipper gå arbetslös iallafall, det har inte varit roligt på sistone. Godnatt på er alla, hoppas ni får sova gott! 

Little mister sunshine

T-centralen

Pojke ~5 sitter och pratar med sin pappa. Tunnelbanan är full av stressade människor, och stämningen är låg.
Pojken (entusiastiskt): Pappa, om tio upphöjt till tolv år kommer solen att slockna! ...Och då kommer det att ta åtta minuter innan någon märker något!
Stämningen i vagnen sjunker till suicidala nivåer.

Källa: tjuvlyssnat.se


Gårdagens inköp

Jag gjorde världens kap igår! Gucci hobo i äkta skinn såldes på blocket för 1500 kr och jag var bara tvungen att boka ett möte för att se om den verkligen var äkta, och det var den som tur var :) vart överlycklig! Vet inte hur länge jag letat efter en sådan väska till rimligt pris. Jag vet inte riktigt vad den kostar ny, men 10000 är det att ta i? Hur som helst så stormtrivs jag med min nya väska. Det är den större modellen och ser precis ut som den på bilden.




Junkfood

Jag bara älskar Junkfood, och speciellt deras personliga t-shirtar.  Har ni något fint från Junkfood?

image19

Dagens klädsel









Skinnjacka - Hollies

Svart-rutig munktröja - Fashion against aids by TIGA
Två-vit tröja - Hm
Jeans - G-star
Axelremsväska - Louis Vuitton
Vit halsduk - Åhléns
Skor - Vagabond


Måndag 25 februari

Dagen började med att mobilen ringde. Det var Mounia som ville äta lunch med mig och självklart gav jag mig iväg för att träffa henne! Det vart Golden West i centrum och en (för)stor pastatallrik med kyckling och curry, mums. Var jättemysigt och tack igen för ditt stöd igår gumman, du är guld värd! Sen ville Emelie promenera med mig, hon var såå uttråkad stackare, så jag begav mig hemåt för att ta våran runda på en timme. Men då Ann-sofie ringde om att vi skulle ses (vilket jag hade glömt bort) så skiljdes jag och Emelie åt halvvägs så gick jag hem till henne och hennes söta dotter Josephine. Där var jag i två timmar och lekte och pratade lite. Måste ses snart igen. Ikväll blir det väl tv:n som gör mig sällskap, ska bli skönt att bara ta det lugnt för en gång skull (konstigt men sant). Och imorgon MÅSTE jag sova ut, känner mig som en zombie för tillfället. Hoppas alla får en toppenkväll!

Ren glädje

Mounia - you're the best part of my day <3


Korsning

Jag vill både ha kakan, men samtidigt äta den.

Lördag 23 februari

Dagen spenderades med Fija <3, hennes mamma och mormor inne i stan, och det var shopping som stod på listan. Hade jättekul faktiskt och dem hittade en del gömda skatter (Fija fattar haha!) Sen bra det hemåt för att prova alla kläder som kommit med posten från Hm, det var mkt bättre än Ellos, bara två varor som måste tillbaka av kanske tio. And that makes me happy!

Dagens klädsel:



Munktröja - Bikbok
Tröja - Hm
Jeans - Replay
Svart axelremsväska - Secondhand

Ej med på bild
Svart kappa - Mq
Vita tygskor - Superga
Stor vit stickad halsduk - Åhléns 


Fredag 22 februari

Vaknade imorse av att mobilen ringde, det var Frida min chef som sa att hon hade två veckor schemalagd tid ute i Farsta á 35 timmar exlusive lunchrast, men det var v.12-13 så hon ska återkomma i veckan om mer tider som kommer in. Det blir ju inte så mkt nu innan säsongen tyvärr, så jag ska nog ringa äldreboendet i närheten och fråga om jag inte kan va vikarie, så får man ju en extra slant plus att jag kanske slipper sitta hemma i tre veckor till utan att ha något att göra. Sen somnade jag om och vaknade runt 13 av att min mammas vänninnas hund skällde på nedervåningen, så det var bara att gå upp, ingen kan sova i det oväsendet. Nu idag ska jag väl bara se vidare på Andra avenyn, och kanske dra ut ikväll. Men får se hur det blir, bara jag inte sitter hemma och ruttnar bort. Vad ska ni göra ikväll?

Godnatt

Har nu kollat fram till avsnitt 17 av Andra avenyn. Men nu är det tid för sängen, godnatt allihopa!

image15

Ha ha!

image14

Trött efter massa resande

Idag var det utbildning på Plantagen i Barkarby, gick faktiskt väldigt bra! Hoppas på att få börja jobba så fort som möjligt nu. Fick mest stå i kassan men också packa upp varor. Denna dag var mest till för att lära sig kassan, men till min förvåning så var det EXAKT samma kassasystem som på Superstore på Lidingö, så det vart ingen träning för mig utan jag fick en egen kassa direkt, power to me Haha. Sitter nu och försöker varva ned, kom hem för ett tag sen men har hunnit äta iallafall, blodpudding vart det till middag. Jag måste va den enda på denna jord som tycker blodpudding är gott, eller stämmer det?

Förrsten, jag hatar verkligen SL. Helt ärligt.  Nästan varje gång man ska åka någonstans så väljer reseplaneraren den mest korkade vägen. Vad skulle jag till Akalla att göra när jag ska till Danderyd från Barkarby? Och när jag ändå är i farten.. aldrig mer Ellos, jag får aldrig vad jag betalar för, retur av allt jag beställt.

Andra avenyn

Har nu kollat på avsnitt 1 - 10 av Andra avenyn, då jag inte hade sett från början. Ska upp tidigt imorgon, runt 7 så det är nog dags för mig att säga godnatt nu! Hoppas alla får sova gott.

image13

Jag har verkligen sömnproblem

Det är officiellt, jag har sömnproblem och jag vet inte hur jag ska ta mig ut det. Jobbigt jobbigt. Somnade (som vanligt) runt 5 imorse, men till skillnad som tidigare så tillät jag mig själv att sova ut. Vaknade dock klockan 13 av att mamma dammsög, hon ansåg att jag ändå skulle gått upp den tiden, snällt.

Idag blir det inte roligare än igår, ska bara vänta tills det blir morgon så jag (äntligen) får börja utbildningen. Borde nog se lite av Andra avenyn, gå igenom garderoben, och ta reda på hur jag ska ta mig till Barkarby imorgon. Hoppas pappa går med på att jag kan ta bilen trots att den krånglar. Gjorde en Ellosbeställning igår, inte så stor men ändå något som förgyller vardagen, visar bilder imorgon.


Studenttider att sakna




Veckans måsten

  1. Kolla på alla avsnitt av Andra avenyn från början. (Då jag inte sett i mer än 3-4 veckor)
  2. Fixa bilen. Man vill ju inte sitta och åka kommunalt i två timmar till Barkarby på torsdag.
  3. Hålla tummarna för att jag får jobbet. (Förlåt att jag tjatar, men vill verkligen ha det...)
  4. Titta över vad som bör införskaffas till vår- och sommargarderoben. Haha det lär va mycket, och om det inte är det så lär jag skapa utrymme för nya fräscha tunikor och kjolar iallafall. I lajk.


Tisdag 19 februari


Tröttsamt är ordet. Jag orkar inte sitta hemma mer och bara vänta på att få komma på den där (jävla) utbildningen. Är så uttråkad av att kolla på samma filmer om och om igen då det inte finns något att se. Och sen att bara hoppas på att det är läggdags snart så att det blir morgondag fortare. Men det är i och för sig "bara" två dagar kvar, får väl stå ut antar jag. Hmm.

När jag såg castingen kring Andra Avenyn förut sa jag till mig själv att jag aldrig fick fastna för en sådan b-serie som den först framstod sig för att vara. Men jag är hooked, bokstavligt. And I like it BIG time. Brukar lätt bli så när man ligger hemma och bara slappar.

Måndag 18 februari

Så var det måndag och 10 grader ute. Måste påstå att jag är glad att det blir varmare nu, längtar verkligen till våren så att sommaren kan komma fortare. Idag var jag pigg och klev upp helt själv vid tio (även fast hag återigen somnade runt fyra inatt.. hmm, hoppas det blir bättre efter att man får börja jobba på torsdag) gick först över till Fija och släppte ut hennes hund Hubbe så att han skulle få lite luft innan det bar iväg till simhallen, och solariumet. Känner mig lite brunare iallafall, alltid uppskattat. Sen möte jag upp mamma i centrum och handlade lite och tog en lunch på Pandan, grymt gott med kinamat måste jag säga! I centrum träffade jag på Anso, alltid lika kul :) och Jossan var bara för söt i sin rosa mössa. Nu ska jag kolla på "Fröken svergie", någon som sett den? Även fast jag redan sett den, men mamma litar inte på mitt omdöme när jag säger att den inte är någon höjdare, så jag får väl joina henne i soffan ändå i brist på annat liksom. Klockan sju är det promenad med Emelie som gäller (kom aldrig iväg förut), ska bli skönt att få kom

Längtar till utbildningen på torsdag så man inte bara sitter här hemma och inte gör någon nytta. Men längtar ännu mer efter att få höra från väskbutiken. Hoppas verkligen jag får tjänsten, skulle passa mig så bra med tanke på alla prestationskrav jag har på mig själv att alltid göra saker lite bättre, fortare och vara allmänt effektiv. Då får jag själv ansvara för butiken och göra saker på mitt sätt, i min takt. Åh jag kan inte vänta!


Tjuvlyssnat

Vet att jag egentligen borde sova nu, men kunde inte hålla mig från att lägga upp denna historia. Så himla klockren!


Öppningsdag på nytt IKEA-varuhus i Ryssland

Ingvar Kamprad står vid en av utgångskassorna och hjälper kunder att packa varor. En mamma och en liten pojke står i kassakön och pratar (på ryska).
Mamman: Ser du den gamla mannen som står där och packar ner kundernas varor?
Pojken: Ja?!
Mamman: Om du inte är duktig i skolan och sköter dina läxor så kommer du också sluta som den där mannen...med ett dåligt betalt jobb!

Källa: tjuvlyssnat.se


Chris Daughtry - Home

I'm staring out into the night,
trying to hide the pain.
I'm going to the place where love,
and feeling good don't ever cost a thing.
And the pain you feel's a different kind of pain.

So I'm going home,
back to the place where I belong,
and where your love has always been enough for me.
I'm not running from.
No, I think you got me all wrong.
I don't regret this life I chose for me.
But these places and these faces are getting old,
so I'm going home.
Well I'm going home.

The miles are getting longer, it seems,
the closer I get to you.
I've not always been the best man or friend for you.
But your love, remains true,
and I don't know why.
You always seem to give me another try.

So I'm going home,
to the place where I belong,
and where your love has always been enough for me.
I'm not running from.
No, I think you got me all wrong.
I don't regret this life I chose for me.
But these places and these faces are getting old.

Be careful what you wish for,
'cause you just might get it all.
You just might get it all,
and then some you don't want.
Be careful what you wish for,
'cause you just might get it all.
You just might get it all, yeah.

So I'm going home,
back to the place where I belong,
and where your love has always been enough for me.
I'm not running from.
No, I think you got me all wrong.
I don't regret this life I chose for me.
But these places and these faces are getting old.
I said these places and these faces are getting old,
so I'm going home.
I'm going home.

Kärleken som en gång fanns

En gång fanns en tid för glädje och skratt. En tid som förgyllde vardagen på sitt charmiga, personliga sätt, då fågelkvitter var skönsång i mina öron och varje tanke var god. Jag kände mig trygg i situationen och trodde att alla val jag gjorde var för en ljusare och bättre framtid. Det handlade om fingertoppar och händer som ville bo i varandra. Tankeläsning mellan oss två och tystnad innan sömnen tog över om kvällarna. Det fanns en gång en tid fylld av kärlek och samhörighet. Kommer aldrig glömma, men jag har gått vidare.

Arkiv; 360 sverige



Vi sover på dagen,
vi saknar tidsuppfattning.
Vi älskar snabbmat,
vi är festfolk.

Söndag 17 februari

Så var det söndag igen och en ny vecka börjar snart. Denna vecka har varit helt okej, hoppas nu bara att jag får butiksjobbet vid fridhemsplan, skulle va så skönt att få ta mer ansvar och inte bara slicka röv för en Mr. Nagel. För er som inte förstår vem det är, så var det min gamla chef ute på Lidingö, världens sämsta.. trust me. Han hade ingen som helst sympati, varken för de anställda eller alla plockare ute i butiken. Kunderna kunde till och med komma fram ibland och fråga om han verkligen var bra som chef, han som kunde skälla ut oss inför alla kunder i butiken. Om man råkade tappa något så fick man sig en omgång, även fast det kanske bara var en teförpackning (som ni kanske förstår inte ens tar skada vid ett fall på, en meter kanske?) Nej nu orkar jag inte sitta och prata om honom längre, han är inte ens värd det. 

Vad ska ni göra idag? Själv ska jag nog köra till badhuset, sola och få lite färg. Känner mig så likblek så det är nog dags nu. Sen ikväll kanske jag får med mig Emelie ut på en promenad, om jag ber snällt så kanske det går. Nästa vecka blir det utbildning med Qwork, tror det var på torsdag om jag inte minns fel. Sen får vi se vad det blir, har lust och åka iväg någonstans, kanske hälsa på min kusin Sara i Järfälla? Skulle nog göra henne glad. Vi har ändå inte hunnit med den där shoppingturen som vi så länge pratat om.


Björn Gustavsson är bara för underbar.

Vad är kärlek?
När de bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka,
när du fnissar som en liten flicka.
När man känner nått man can´t deny,
when the eagles fly over mountain high.
När all oro är som bortblåst och försvunnen,
när Simba återvänder i Lejonkungen.
När man bara drar replilk för att slippa krångla,
min pappa är rik vill du hångla?
Om man spärrar upp sina ögon och tittar bak med huvet ut,
då ser man gaaalen ut.
De hör egentligen inte hit å höra,
det e bara en grej man kan göra.
När jag dansat med Elin en sommarnatt lång,
och vi satt på en parkbänk jag var kär, hon drack rom.
När Elin sa att jag var de vackraste som finns,
såg in i mina ögon och kräktes på mina jeans.
Våga styr som en kapten,
våga fall som ett löv,
våga chansa och se hur de går.
Vad är fegt?
Vad är mod?
What is love?
Baby don't hurt me, don't hurt me no more.

Ska man säga godmorgon eller godeftermiddag?

Vaknade nyss efter en utekväll. Haha. Det vart lyckat men folket på Eken kunde ha haft bättre hygien tycker jag. Vart spyfärdig ett flertal gånger, illa men sant. Förkröket var helt klart i topklass! Tror inte jag har skrattat så mycket på så kort tid på länge, underbart.

Ikväll är det fest som står på schemat med Fija och Lelle, får se om jag känner mig så pass taggad att jag hänger med för i nuläget vill jag inte ens gå nära en öl. Vad ska ni göra ikväll?


Intervjun avklarad

Intervjun gick överranskande bra! Butiksföreståndaren var jätte positiv och sa hela tiden att det var så bra att jag bor i norrort, och på så sätt ha nära till deras lager som ligger i Arninge. Han skulle höra av sig i slutet av nästa vecka eller tidigt veckan efter, hoppas på det bästa. Jobbet verkade passa mig utmärkt. Efter intervjun drog jag till Täby och fyndade en sommarjacka som var på rea, 49 spänn kallar jag kapp. Och så hittade jag mina efterlängtade sheepheads tofflor i äkta fårskinn, grymt sköna och på halva priset. Me like. Sen kom Mounia och vi tog en lunch/middag. Har det alltid lika mysigt med dig gumman. Nu ska man nog hoppa in i duschen för att senare dra vidare till 20-årsfesten med tjejerna, kommer bli trevligt.

Mail

Fick nyss ett mail från väskbutiksföreståndaren vid Fridhemsplan som sa att jag skulle komma 13.30 istället på intervju, even better! Har jag mer tid till lite shopping i stan innan kvällen som ska spenderas med Elin och Sia på en 20-årsfest, ser jag verkligen fram emot! Ska nog ringa Mounia imorgon och fråga om att luncha ihop. Miss you.

Tittar nu på "Gordon Ramsays Kitchen Nightmares" och mår seriöst illa, är det verkligen den miljön, maten och servicen som serveras på en restaurang? Men smått skrattretande är det nästan om jag ska va ärlig.


 

Några kära citat

Elin om hennes dåliga kap som INTE kunde kyssas:
"Men asså hans tänder va liksom utanför på nåt sätt :P så han bet mig i läppen/kinden."


Namnet på butiken i stan som från den dagen vi fann den har blivit ett äkta internskämt:
"KNULP!"


Skönaste kommentaren av en kille i baren på en studentskiva som var högst desperat efter ett ragg:
"Jag är både snygg och dricker öl, HALLÅ!?"


Kommentar av pappa då han har kört i 130 hela vägen hem från jobbet med mig i bilen:
"Kör ALDRIG som jag gör, då är du totalt slut i huvudet!"


Jag i ett tappert försök att säga Norra Bantorget (i ett rätt onyktert tillstånd):
"Bona nantorget! NEJ det vart fel.. bona.. nona... bona nantorget? äh va fan jag ger upp!"


Jakob om att jag kom in på jobbet med mina lovikavantar:
"Har du aldrig tänkt på att du ser ut som ett polarbröd med dem där vantarna?"


Jag råkade stöta i en vagn i en kunds fot, varav kvinnan i 40 årsåldern utbrister högt och ironiskt: "MISSHANDEL AV KUND!"
Jag (som efter 10 sek uppfattade det rätt att hon inte var agro): "Det lär ju va den STORA rubriken på expressen imorgon, se det framför dig: Anställd på Vi Lidingö misshandlar en kund på arbetsplatsen..."
Kvinnan: "Och underrubriken lyder... kunden krävde 20000 kronor i skadestånd."
Sen utbrister vi båda i skratt så det står härliga till!


Anna (i telefon): Hej har ni en synvinkel?
Jag (som inte riktigt hörde vad hon sa och uppfattade inte att det var hon ringde): Jag kopplar dig till charken.


Jag säger till Josse: Gissa vad det är för maträtt som kort och gått är en degklump med rått fläsk i mitten?
Josse (Efter en stundstänkande...): Men är inte det en sån där utomjordisk köttbulle? Som alla på Öland äter?
Jag (efter en total skrattattack): Nej inte kroppkaka! En pitepalt är det såklart.
Josse: JAHA! såna där som man äter i Skåne!
(Jag asgarv)


Torsdag 14 februari

Säger det datumet er något kanske? Ja precis, alla brustna hjärtans dag. Det är seriöst en totalt överskattad dag som (åtminstone) jag inte ser som något big happening precis, men men. Vaknade kl 11 av att väckarklockan ringde och det var dags att ta itur med en ny dag. Har en tid haft svårt att sova, och så också inatt. Somnade väl runt fyratiden, så jag va ett lik när jag klev ur sängen. Tänkte först ta en promenad innan frukosten, men hamnade framför tv:n, mailen och datan. Hade fått en till intervju(!) hos en väskbutik vid Fridhemsplan, ska dit imorgon kl 15 och se om det jobbet passar mig bättre. Heltid är ändå alltid heltid, och så slipper jag isåfall flänga runt i hela Stockholm på alla Plantagenbutikerna, wish me luck!

Så vad ska man syssla med ikväll då var det tänkt, kanske ska ta och ringa Emelie och fråga hur det gick på kursen med jobbet, och kanske ta en promenad. Men det lär sluta med att jag kollar på en film istället. Några tips på bra filmer? Skulle uppskattas.


Sommarlängtan

image2

Mitt sätt att göra ett avstamp.

Så nu var det min tur att skaffa mig en blogg, som alla andra i detta avlånga land. Och jag fick bästa hjälpen, credd till Sandra my darling! Idag var en bra dag, införskaffade mig ett jobb på Qwork som är ett rekryteringsbolag som hyr ut personal, likt Poolia som jag tror ingen gått miste om och dess oundvikliga reklam som plågat oss genom åren. Ska infinna på mig på Plantagen, shall be a lot of fun.


Sandra designar


Bloggen är designad av Sandra


RSS 2.0