Goodnight.

image255

Vet att jag inte kommer kunna sova för alla tankar som snurrar runt i mitt huvud, men jag måste försöka. Jag måste. Önskar bara att man slapp sova själv...

Notre Dame-klockan klämtar för henne

5:ans spårvagn

Två tjejer ~19 sätter sig i en rätt fylld vagn. Ena tjejen vänder bakåt huvudet för att undvika en full gubbe som har gått på. Gubben kommer närmare och tjejen tittat bak ännu en gång. När hon vänt sig framåt igen börjar en tjej ~25, som sitter snett bakom, att prata med henne.
Tjej ~25: Ursäkta, du har tittat på mig två gånger nu. Tycker du jag är ful? Jag vet att jag är ful. Varför tittar du på mig?
Tjej ~19: Nej, jag tycker inte du är ful. Vill bara undvika bråk med den fulla gubben.
Tjej ~25: Du behöver inte ljuga för mig. Jag vet att jag är ful! Jag har påsar under ögonen! Jag ser gammal ut!
Tjejerna tjafsar i några minuter.
Tjej ~25: Det finns faktiskt en lösning på det här problemet.
Tjej ~19 (till sin kompis): Aa, vi går.
Tjejerna ~19 går skrattande bak i vagnen.

Källa: Tjuvlyssnat.se


On the mirror

What will be stylish in five years time is, basically anything that is not mainstream.

Dagens outfit

image252

Blå piké - Lacoste
Militärgröna bomullsshorts - Bikbok
Svarta loafers - Wedins
Mörkbrun gucciväska hobo - Guccibutiken

Odd molly

image250
image251

Shopping och härliga skratt till middagen

Idag har jag fått sova ut, vaknade dock konstigt nog redan vid åtta även fast jag la mig runt elva, halv tolv. Det var precis som om min kropp inte kunde sova mer, den är som så van vid att sova sisådär i 4-5 timmar. Men men, skönt var det. Efter jag käkat lite och suttit på bloggen, gjort mig i ordning och njutit av förmiddagen så åkte jag iväg och hämtade upp Emma. Vi hittade faktiskt en grymt fin klänning på u-turn åt henne och en vit kofta hon kan ha över på Zara. Lunchen vart en GI-paj med ost och skina i en smörgårbar i Täby centrum, alltid lika gott måste jag säga. Jag hittade ett linne som jag är totalt kär i, that's a keeper. Den måste jag bara ha på mig imorgon! Förresten så sa mamma precis innan hon åkte ned till "byn" att det inte skulle bli något firande av min kusin Sara, så jag tänkte först dra vidare in till stan och kanske möta upp Roppen en stund, men jag mådde rätt illa och hade grymt ont i magen så jag åkte hem och vilade istället. Nu för ett tag sedan kom min faster, hennes man och mitt kusinbarn Jack. Alltid lika kul att höra på hans små funderingar, den fyraåriga parveln. Min faster sa under middagen angående kort närminne: "Ja hårddisken är ju full!" trodde jag skulle dö av skratt! Det är officiellt: Jag har den torraste humorn som finns! Men jag bjuder på den ;) Har ni haft för er idag?

Summerfeeling


Dagar paserar

I torsdags jobbade jag 06.45 - 15.30 och fick stå i infon helt själv. Har förresten fått ta bort "Ny på jobbet" skylten, så jag kan inte annat än må bra! Det var väääldigt mycket att göra när jag fick stå helt själv, men det gick bra så jag fick lite självförtroende. Sedan gjorde jag inte så mkt, vilade och kollade på tv. Såg finalen i SYTYCD, var det någon mer som såg den? Jag tyckte iallafall att Mona var en värdig vinnare, men jag hade personligen hellre velat se Daniel, bara för att han är så grym.

Idag på min andra och sista lediga dag den här veckan, ska jag först träffa Emma och hjälpa henne att hitta en klänning. Senare på eftermiddagen ska jag till troligtvis till Sara, min kusin som fyller 30 år. Saknar verkligen henne, hon har alltid varit som en syster för mig och nu är hon så stor och mamma till och med, overkligt.

Imorgon jobbar jag 08.45 - 17.15 och ska sedan iväg till Hagaparken i Solna och ha brännbollsturnering med jobbet mot alla andra k-rautavaruhus, ser verkligen fram emot det! Vi kommer kicka ass. Sedan är det sagt att det blir middag och utgång efteråt, inget jag bangar på haha. Hoppas alla får en solig, och mysigt dag idag!

Glad att du hörde av dig igår

Inköp från i onsdags

image248

Blått långt ribbat linne - Dr. denim jeansmakers
Blommig volangkjol - MQ
Vita och svarta trosor och bh:ar - Hm 

image249

Människans härskomst av Charles Darwin
Kärlekssignaler - ditt kroppsspråk avslöjar mer än du anar av David Givens
Flickan under gatan av Roslund och Hellström

Onsdagen som var

Vet att jag stundtals är dålig på att uppdatera, har sagt det tidigare men jag försöker verkligen bättra mig. Ingen ska behöva tro att jag gått under eller bara tröttnat på bloggen, för det har jag verkligen inte! Haha så fort något roligt dyker upp eller gör något roligt så tänker jag att DET måste jag bara skriva på bloggen.

Hur som helst så var min första lediga dag denna vecka ganska fullspäckad med saker att göra, kul som bara den :) Dagen började (tyvärr) med ett tandläkarbesök som slutade med att jag bara skulle borsta bättre, inte så mkt vart gjort eller sagt. Sedan var jag laddad för att pressa mig på gymmet, vilket jag gjorde. Jag trodde att jag skulle svimmma haha, nej men nästintill.

Hade på morgonen upptäckt att jag faktiskt hade ett klipp kvar på mitt solariumkort, så jag ville använda upp det innan simhallen stänger för säsongen, så jag tog mitt pick och pack dit och la mig ned i solariumet. Haha där somnade jag så gott (så typiskt mig...) Men vaknade av min förvåning att jag legat i solariumet i 45 min. Klockan på solariumet måste ha vridits upp på något konstigt sätt, för man kan bara sola i 30 min åt gången som längst. Hmm.. gjorde mig fundersam med tanke på att jag nästan var en tomat när jag klev ur. Men nu har det lagt sig och man är brun istället, underbart!

Efter att jag fick på mig kläderna så ringde jag Ann-sofie för att höra om jag kunde komma över en stund när jag ändå inte hade så mkt för mig. Åkte dit och satt där i en timme eller så. Jossan blir bara större och större nu, och mer trotsig, "Jossan vill du ha mer mat? Neeeej, mamma?" gullungen kan än inte prata ordentligt. Dem skulle se på Ann-sofie's pjäs sedan nere i centrum så jag skjutsade ned dem för att dem skulle slippa ha barnvagnen i bussen och sådant jobbigt.

Väl nere i centrum ville mamma att jag skulle komma och käka lunch med henne, vilket jag självklart ville, hungrig som jag var efter att ha varit tom i magen att j*vla bra tag, så det var uppskattat. Vi gick förbi bokhandeln som jag såg hade rea på massa böcker. Köpte faktiskt tre väldigt spännande böcker vad jag tror, visar bilder sen. Mamma hade cykel så hon ville inte åka med mig hem med bilen. När jag var påväg mot parkeringshuset så mötes jag av Andreas, han hade precis köpt en lägenhet bara över gatan där han bor. Ska snart få se underverket som han kallar det! Han skulle åka till Täby och köpa en present till Erik hans sambo så jag var inte sen med att följa med. Jag ställde min bil på hans parkering och så tog vi hans bil. När man åker med Andreas så är det vocaltrance som gäller, så vi gasade på så (utavhelvete) och hade musiken på högsta, äkta sommarkänsla sköljdes över mig och jag var så lycklig! :)

I Täby köpte han lite hudvårdsprodukter och en jacka till sig själv. Jag hittade två trosor, två bh:ar, ett långt blått linne och en kjol, happy happy ^^ visar bilder på dem med sen. Efteråt åkte vi hem till hans parkering och jag hoppade in i min bil och körde hem. Väl hemma var jag helt slut och somnade redan vid nio om jag inte minns fel. Dagen var iallafall helt underbar!

Tidig kväll, godnatt!

image247

Fortsättning av veckan

Onsdag: Ledig. Har en tandläkartid 08.35 och sedan ska jag till banken. Gymma och sola är planerna sedan för resten av dagen.

Torsdag: Jobbar 06.45-15.30. Vila.

Fredag: Ledig. Mottagning hos Lelle, födelsedag hos min Kusin Sara eller shopping med Emma!? Jag får se hur det blir. Träffa tjejerna senare på kvällen?

Lördag: Jobbar 08.45-17.15. Träffa tjejerna efteråt eller kanske gymma? Återstår att se.

Söndag: Jobbar 09.45-17.15. Vila, vila, vila!


Dagen på jobbet

image245

Jo men dagen har gått fort ändå,
trots att det vart lite krångel där mot slutet. Vi har ett företag som alltid kommer in i butiken och köper massor (och då menar jag inte 400-500 utan mer 5000-6000) åt gången, 4-5  gånger per dag, och då CASH. Fatta sedelbunten dem går runt med i fickan. Hur som helst så har vi ett bonussystem där man får en poäng per krona, så omvandlas detta till bunoscheckar sedan som betalas ut 2-3 gånger om året. Så nu idag så kom en av killarna in från företaget med en bonuscheck på 86355 kr (!) jag skojar inte. Fatta vilken panik jag fick, det är liksom inte lite pengar, för checken klassas som pengar. Kunden köpte iallafall för 6000 om jag inte minns fel, så jag var då självfallet tvungen att skriva ett tillgodokvitto på cirka 80000 kr, inte det roligaste kanske att hålla på med sån stora summor pengar. Ska jag säga egentligen, när man bankar en hel dagskassa alltså för samtliga kassor som användes under en hel dag så handlar det om kanske 150000 - 180000 kr som ligger cash på bordet, läskigt egentligen. Men men nog pratat om pengar. Jag vill veta hur vädret har varit hos er och vad ni har hittat på? :)

Ibland undrar man vilken planet man egentligen bor på

Jag måste bara få berätta om en kund som nyss kom till kassan. Det känns som om jag alltid stöter på massa ljushuvuden och sedan skriver om dem på bloggen, men det är faktiskt sant! Han kom fram med en stav som likande en gängstav som mitt ögonmått sa att det var en meter. Men för att vara på den säkra sidan (då jag fortfarande inte har koll på allt) så frågade jag honom om han visste själv vad det var för stav:
- Nej, sa han lite osäkert (som om jag var värsta helgonet som förväntas kunna ALLT).
Jag frågade en kollega om det var en gängstav och det var det. Sedan ville jag veta längden på staven och frågade om det var en meter.
- Nej det vet jag inte, tror det.. eller nej jag vet inte, vad tror du? (Varför skulle jag fråga om jag visste...)
Tog fram en mätstock och det var en meter trots allt. Till sist undrade jag (bara för att jävlas) om han ens visste vilken avdelning staven var på från början.
- Nej det vet jag inte, borde inte du veta det? (LJUSHUVUD!!!)

Tisdag 27 maj

Så nu sitter man här igen i innebyggen. Men det är faktiskt ganska trivsamt med aircondition och en lugn stund utan så många kunder såhär på morgonen, vilket dem i stora varuhuset inte har för fem öre. Snart kommer Ji (schemaläggningsansvarig och anställd som kassör) med en ny pärm för alla fakturor som skall sorteras. Och självfallet får jag det ansvaret haha, nej men det tillhör uppgifterna i innebyggen. Jag skulle dock vilja vara ute nu och njuta av det varma och vackra vädret, men det får bli imorgon! Bara inte Moder natur vill spela mig ett spratt, men det återstår att se helt enkelt.

Jag somnade förresten redan klockan nio igår (på soffan dessutom haha) så pappa fick hjälpa mig. Var helt slut efter gårdagen, måste vara helgen bravader som gör sig påminda.

Vad har ni för er idag då? Ute och njuter av vädret eller sitter i skolbänken kanske?
Nyfiken vad alla har för sig en så underbar dag som denna :)

Det kostar ingenting att försöka

Gröna linjen

En man iklädd tomtedräkt står och spelar fiol i tunnelbanan i en ganska full vagn då en redan irriterad tjej ~25 kliver på och hamnar brevid tomten.
Tjejen: Jag ger dig 25 spänn om du går av.
Tomten antar budet och går av, tjejen sätter sig ner mitt emot en kille ~25.
Killen: Fan vad coolt! Du har inte lust att gå av vid nästa station och ta en kaffe eller nåt?
Tjejen (surt): Du får 50 spänn om du håller käften!

Källa: Tjuvlyssnat.se

Haha måste bara berätta en sak angående den här historien. Berättade den nyss för min mamma, och fy fan va hon skrattade! Och vet ni det roliga? Hon sa efter sin skrattattack: "Men gud vad mycket pengar hon gjorde av med, hon måste ju vara blåst!" Vem är det som är blåst egentligen mamma lilla? ;)


Frisören är bra uppskattad

image244

Ringde precis frissan, fick en tid imorgon redan klockan 17.30. Passar ju perfa då jag slutar jobbet 15.30 som idag, och så hinner jag inom Arninge centrum och kolla runt litegrann. Kan inte bli bättre! Annars imorgon är det inget planerat mer än att bara vara hemma, det känns lite som att jag bara sitter hemma hela tiden haha, men vad gör man inte om man är trött? Kom just och tänka på att jag måste förlänga mitt gymkort till ett helår, men det får jag väl ta då det närmar sig. Tror det var den 6:e juni som det går ut. Förövrigt i veckan ska jag gymma en del, gå på en mottagning och spela brännbollsturnering med jobbet mot alla andra k-rautavaruhus på lördag, kommer bli grymt!

Modell för en dag

image243

Jag skulle hoppa upp och ned om jag fick den här möjligheten att fotas av Hanna Björkstedt, mihi. Har följt hennes blogg ett tag och hon är verkligen grym bakom kameran så jag kan bara inte tacka nej till den här tävlingen när jag såg den :) Jag har alltid gillat fotografering i stora hela och ser den här tävlingen som är möjlighet att få ägna en dag med något jag verkligen brinner för. Var med ni med! Det finns inget som hindrar er kan jag lova.

 

-

When one door of happiness closes, another one opens. But often when we look so long at the closed door that we don't see the one which has been opened for us.

Hemkommen

image242

Nu är jag hemma från jobbet
och ska snart ta ngt att äta. Hmm.. undra vad som finns i kylen? Men jag hittar alltid något får jag hoppas. Vad har ni hittat på idag då? :) Efter jobbet tog jag en sväng inom centrum för att hitta lite axelremslösa bh:ar, men inget fanns som föll mig i smaken :/ men fick dock med mig en hårinpackning, REF 551, hem från frissan. Måste by the way färga om mitt hår snart, utväxten blir bara större och mer störande. Måste också hitta fler bh:ar, alla mina jag har är typ för små eller så är dem grymt utslitna. Någon som har tips på något bra ställe? Hm, lindex, kappahl vad jag vet har inga som jag tycker om. Ikväll blir det bara att ta det lugnt, vila och se på tv. Outsiders och CSI ska jag då åtminstone se, sen får jag se hur det blir.

Hoppas ni får en trevlig kväll :)

Hard work?

Nej det skulle jag inte påstå, har typ haft tio kunder på snart två timmar. Vilket är vad man brukar få normalt på en kvart kanske på morgonen i innebyggkassan. Men men, får lite mer tid till bloggen och svara på alla fina kommentarer (TACK igen, ni är alla underbara!).

Kom och tänka på en sak som jag stöter på nästan varje dag. Jag har en tendens att dra till med små engelska kommentarer och ord i mitt vardagliga språk. Så ibland när jag står i kassan så tror ofta kunderna att jag tror att dem är engelsktalande när jag t.ex. säger "Thank you!" istället för tack. Blir lite smått förrvirring ibland, men det blir smått kul också stundtals.

En kund kom nyss in och upptäckte att jag satt på en blogg och då sa han: "Hörru sitter du också på en sån där blogg, deg gör min dotter med.. och inte fan kan hon släppa den ur sikte en enda j*vla gång.. hon till och med fotar kvällsmaten på bordet. Ja jag säger då det.. ni unga människor är bra konstiga! På min tid lekte vi med.. ja? KOTTAR! och vad gör ni, har mobiltelefoner och sitter på internet. Ja jag säger ju då det, det var bättre förr." Det tyckte jag var bra komisk ändå! Smyger sig in bakom ryggen på mig haha.


Time for bed.

image241

Hipphipp

När jag och Roppen satt på donken efter våran shoppingrunda för att ta en glass så kom vi in på ämnet med Hipphipp, någon som dett dem eller kanske till och med är så pass insatta om vi? ;) dem är grymma va fan!


Melodikrysset


Ska nu försöka mig på att göra ett egen melodikryss (fråga mig inte varför haha) Roppen, håll tummarna nu!

"Där var ju låten Sexyback med Justin Timberlake som vi nyss hörde. Och någon som har varit ihop med denna heting är ju Britney Spears. Hon rakade av sig håret för ett tag sedan och en annan person som var skallig var ju Mahatma Gandi. Och en annan person som lever under sina tillgångar är ju mannen som spelar munspel utanför Åhléns city. Han om någon skulle utskrattas i Idol, liksom Anna som sjöng "Ring ring.. bara du slog en signal..." och därför ska ordet Bortglömd in på vågrätt 12."

Nej usch det var inte bra! Men men, det var värt ett försök. Haha. Någon som vill utmana mig kanske? :) 

Dagens klädsel

image240

Blårandiga trekvartsbyxor - Gina tricot
Tischa med tryck - Fashion against aids by Timbaland (Hm)
Kort mörkblå skinnjacka - Hm
Gråa loafers med svart tryck - Vagabond

En dag på stan med Roppen

Wiiiie :) idag har det varit en helt underbar dag! Jag va inne i stans om sagt med Roppen och vi shoppa loss ganska så ordentligt. Jag hittade lite smått och gott, och så stack jag in på Kicks och fick tag i en hårspray och en facescrub. Roppen hittade en grym väska, en skinnjacka, två tischor (och två bh:ar, men dem ville hon inte fota haha). Vi skuttade runt runtom drottninggatan som två yra höns ^^ men grymt kul var det! Vi käkade på Tacobar, beskåde massa indianer som spelade runt plattan,  och vart höga av alla parfymer på Åhléns city, alltid uppskattat eller vad säger ni? Och som du sa bejb, så SKA vi ses snart igen och hitta på nya hyss... tjoohej! Skojigt skojigt, kanske vi lyckas hitta ett par jeans till dig då? Och NEJ inga replay ;)

Just  nu sitter jag och mumsar på mammas rabarberpaj, hoppas ni har haft en trevlig dag och att ni har en kväll som går till historien. Imorgon ska jag jobba mellan 06.45 - 15.30 och sedan blir det gymmet om inte pappa behöver bilen. Får se hur det blir helt enkelt!



1. Svarta skor - Monki
2. Tischa med tryck - Monki
3. Tischa med tryck - Monki
4. Tischa med tryck - Monki
5. Skjorttunika - Saint tropez
6. Klänning - Hm
7. Gul sommardröm - Filippa K
8. Linne med tryck - Monki
9. Linne med tryck - Monki
10. BH med leopardmönster - Hm

Gårdagens klädsel

image239

Gul oversize tischa - Bikbok
Jeans - G-star Raw
Kort mörkblå skinnjacka - Hm
Blå loafers - Tiamo (Scorett)

Natti natt

image228

Nej nu ska jag gå och sova så jag orkar upp imorgon. Träffa Roppen i stan var det ja :) kommer bli skoj att träffa henne igen! Hoppas på strålande sol nu med, så man får äta en glass och njuta av årstiden.

Vår kära Björn


Eurovision song contest

image227

Ryssland vann,

vilket inte var så jätte väntat från min sida. Låten tyckte jag personligen inte var en av de bästa. Men trösten ligger väl i att Ryssland aldrig har vunnit, så grattis till dem! Haha by the way tyckte jag det var rätt komiskt när alla länder skulle dela ut sina poäng. Minns inte nu vilket land det var (rumänien kanske?) men hur som helst så var den här kommentaren så jävla klockren: "Hello Belgrad... we're here" (låååång tystand) och sedan poängen. Och Björn Gustavsson "Hhhhollla Belgrad" med lite pubertal och nervös röst. Alla de andra länderna lär ju undra vad vi har för sjuk humor i detta kalla, avlånga land. Nej men han var bra skön, och söt as usuall.

Jag kom precis hem från Elin och ska snart sova hade jag tänkt. Måste bara kolla upp lite saker först. Hoppas ni haft en bra kväll, framför tv:n kanske? :)

Gårdagens klädsel



Parfym - Flowerbomb by Viktor and Rolf
Blårandig tröja - Gina tricot
Grått ribbat linne - JC
Svarta jeans med stjärntryck på bakfickorna (sorry för dålig bildkvalitet) - R&R by Victoria Beckham
Vitt skärp - J. Lindeberg
Axelremsväska - Vintage Louis Vuitton
Mörkgrå busnelkofta - Jackie
Grå loafers med svarta blommor - Vagabond


Update

I onsdags var jag på en skivaMangobar vid hötorget med Mounia, det var faktiskt kul men det var inte direkt dem finaste bären på träden (haha ragg asså). Fick efter mig en snuskhummer som senare vart utslängd, rätt åt honom så som han betadde sig. Jag sov över hos Sam (hennes kille) och vaknade upp på morgonen och kände mig inte speciallt nykter så jag och Mounia åkte till Täby centrum och satte oss på donken för en återställare. Lyckades bra för efteråt mådde vi såååå mkt bättre och beslutade oss för att kolla runt litegrann i centrum. Mounia hittade en klänning, en morgonrock och ett grymt fint skärp. Igår var en bra kväll, skuttade iväg som sagt till "närkrogen" och träffade lite vänner. Det var jag, Emelie, Amderas, Emma och Micke. Var inte den bästa partstämningen kanske, om man säger såhär.. det var BARA jag och Andreas på dansgolvet under stort sätt hela kvällen. Usch för folk som inte bjuder på sig själva emellanåt, är det party och drinkar så är det! Haha. Väl utanför krogen var det fyllekäk så jag fick en french hotdog, mums! Hoppas ni alla hade en underbar gårdag :) Kanske också drack en öl eller två? Ikväll är det eurovision som gäller klockan 21, så jag ska snart hoppa in i duschen och bege mig mot Elin och sitta där med tjejerna. Myspys. Någon som tror på Charlotte ikväll? Man kan alltid hoppas liksom, skulle va grymt kul att ha finalen här nästa år. Imorgon är det sagt att jag ska få träffa Roppen i stan och bara va, kolla runt litegrann och förhoppningsvis njuta av sol sol, strålande sol och äta en glass (eller två) mihi.

Ha en underbar kväll tillsammans (och glöm inte att heja på Charlotte)!


Fredag 23 maj

Har inte så mycket att uppdatera om just nu, utan jag skriver några rader imorgon om hur veckan har varit. Mest jobb bara för att kortfatta det hela med en skiva :) Nej nu ska jag hoppa in i duschen, kom från gymmet för ett tag sen och nu är det "bergahaket" som gäller, billig öl och trevligt sällskap. Hoppas ni får en underbar fredag! Det är eurovision finalen imorgon, (glöm ej!) ska se det med tjejerna, kommer bli awsome. Längtar massor.

Haha vissa människor måste jag bara få tycka synd om.

"Hej keff 2

ugly betty hade passat dig

en gång hade jag en hund, han var snyggare än dig!"

Vad säger ni? Ett bortglömt barn eller bara allmänt störd och ett enda stort skämt?

Ett bra avslut på dagen

Dagen på jobbet har gått sjukt fort, jobbade till och med över för att jag helt glömde bort klockan! Haha galenskap. På morgonen fick jag banka och sedan stod jag resten av dagen i infon, där trivdes jag som fisken i vattnet så jag ska lätt ha den imorgon med. Ska se på Andra avenyn på svt play nu och sedan de sista två avsnitten på tv för säsongen. Hoppas ni alla får en underbar kväll så ska jag se till att va med social med er imorgon. Det är by the way en skiva imorgon som väntar. Det är min vän Mounia's killes skiva inne i stan någonstans, minns inte nu vart med det blir. Är ledig på torsdag så val av dag kunde inte bli bättre! Kommer bli så grymt kul I hope :)

Sär skrivning, typ.

Det finns en vetenskaplig undersökning som hävdar att alla i Sverige födda 1967 eller senare är så indoktrinerade av engelskan att de har svårt att se om orden ska vara ihopskrivna eller inte.
Pressbyråns nya reklamkampanj i tunnelbanan: Hungrig? Vi har snabb mat. Hur mäter man faten på mat? Hekto i minuten eller kilo i timmen?
En affär nära nära Linnégatan i Göteborg säljer, bland annat oliver och fårost. På deras skylt kan man läsa den intressanta upplysningen: Oliver får ost. Då blir säkert Oliver glad!
I en elaffär i Tyresö kan man köpa en Rak apparat. Undra om de har böjda också?
På vår nya fina kaffeautomat i fikarummet finns det en särskrivning längst ned i instruktionerna: Växel i retur skål. Skål på er själva!
I godiskiosken kan man vid juletid inhandla: Skum tomte.
En härlig särskrivning, hittad på Domus i Lund: Djupfryst kyckling lever.
"Student plakat, monterad och klar!" 
Verkar rationellt. Antagligen lämnar man in sin student på morgonen och hämtar ut honom eller henne senare på kvällen, färdigfestad och klar!
Särskrivning sedd på skylt utanför en restaurang: Vilt bord. Gäller att hålla i tallriken...
Sett på en skylt på en korvkiosk: Vi tar inte emot 1000 lappar. Upp till 999 samer går alltså bra...
Läst i ett skyltfönster: Sten tvättade Levis jeans! Snällt av Sten.
En ung civilingengör skriver om sina arbetsuppgifter: Jag arbetar en hel del med fel analys. Det verkar väl onödigt.
Sett på i centrala Stockholm: Sjuk gymnastik. Man frågar sig vad de sysslar på ett sådant ställe...
På ett kondis i Jakobsberg kan man köpa en munter och berusad smörgås: Glad packad räkmacka 35 kronor.

Loose outfit för gymmet

NU bär det iväg, wish me luck. Hoppas jag överlever!

image224

Svartgrå randig topp - Rönisch
Svarta mjuka långbyxor - Rönisch

I väntan

Men ååååh jag som trodde att vi skulle åka till gymmet så fort bror var hemma igen. Men icke det är tid för en liten matbit och ombyte för hans del så jag får vänta tills kl 20 eller så, jag vill bara pressa som aldrig förr (hmm.. det där lät konstigt haha sorry). Slänger in lördagens outfit sålänge!

image223

Vit genomskinlig tunika - Zara
Munktröja med änglavingatryck på ryggen - Bikbok
Mörka jeans - Acne Hep pure
Svart skinnjacka - Hollies
Svart-grön sjal - Hm
Svart longchampväska  - Romani
Grå tygskor - Dinsko

Jag måste skärpa mig nu!

FÖRLÅT för att jag inte visat mig levande på ett tag. Jag skäms. Har haft så mkt på jobbet och helt enkelt inte orkat uppdatera eller ens kolla in mailen. Hade by the way 87 mail när jag kollade nyss, jobbigt att läsa igenom och rensa bort massa. Men men det är väl straffet antar jag. Förra veckan var det i stort sett bara jobbet som gällde och vila. Skaffade mitt efterlängtade gymkort med, och det har blivit en del träning ändå, måste ligga i nu eller rättare sagt så ska det bli min livsstil. Mitt mål är att gå upp 2-3 kg och bygga upp kroppen. Låter som en bra början. I lördags var det bio med tjejerna som gällde. Vi såg Doomsday faktiskt väldigt bra, men smått konstig stundtals. Men filmen är trots allt att rekommendera för er alla nyfikna :) Käkade för ett tag sen en paj och snart kommer bror hem så ska vi åka och träna, ska bli skönt att träna bort lite stress. Hoppas alla får en toppenkväll nu!

Måste förresten bara få tacka för alla söta kommentarer, ni gör min dag, det vet ni!

Hans sätt att få ett ragg på (krogen)?

Idag kom det in en kund som jag inte direkt ville ha i min kassa nu såhär i efterhand. Jag och Jeanette stod och pratade mellan kassorna om vad vi nu pratade om. Då jag inte såg någon kund i närheten så tog jag upp min vaselinburk för läpparna, varav en äldre man i sexti årsåldern stegade fram till min kassa och sa:

Mannen: Vilka fina läppar du har!
Jag (något misstänktsamt och sådär halvleende): Eeh.. dem var torra och det var därför jag smöjde in dem.
Mannen (med höjda ögonbryn som att han nyss vunnit på lotto eller va fan vet jag): Ojdå, smörja in.. (Mmm...) det var inte dåligt! Men om du hade sagt till tidigare så hade du fått en puss av mig så hade du blivit blött om munnen.
Jag (i ren chock och förvåning.. säger man så till en vilt främmande person verkligen?): Haha..(!?) snällt av dig, men nej tack.
Efter en kort stunds tystnad:
Mannen: Du kanske vill att jag ska hålla käften?
Det räckte med en blick från mig så vart det tyst på äcklet. 


 


Framtidens säng kanske?

image221

Nej nu ska jag sova hade jag tänkt, men jag tror dock inte att jag kommer sova i en sådan. Haha komisk om det fanns någon som på fullaste allvar skulle kunna sova i en sån här!

Who?

Jag tror jag har gjort allt för dig. Räddat dig på alla sätt en människa kan bli räddad på. Sparka inte på mig när jag ligger ned. En vacker dag reser jag mig upp och gör motstånd.

Måndag 12 maj

image220

Vaknade upp kl. 5

för att göra mig iordning för ännu en arbetsvecka. By the way var det slut på min upplärning så jag fick stå själv idag, gick hur bra som helst. Efter jobbet åkte jag till täby för att lämna tillbaka ett par skor på dinsko som inte var så bra köp, ett av de dåliga impulsköpen i mitt liv. Orkade inte byta om till mina vanliga byxor, så jag hade på min k-rautabyxorna. Haha det var en smått komisk syn enligt vissa tror jag, många blickar i nacken. En äldre man sa till och med till mig: "Är det här det senaste modet?" Jag bara nickade och gick vidare, orkade inte ta en diskussion just då. Men nu i efterhand skulle det ha varit roligt haha!

När tripen till täby var klar begav jag mig till gymmet hemma i berga, köpte bara ett månadskort så jag får känna på hur det känns och om det är värt att lägga massa pengar på, troligtvis ett helårskort om jag känner mig rätt. Får se hur det känns, men det kommer nog bli hur bra som helst :) har ju tillgång till bilen så det är bara att träna innan eller efter jobbet, helger och när jag har tid. Åh ser verkligen fram emot det, få se resultat samt att känna mig piggare (vaddå piggare tänker nog många som känner mig? Jag är ju redan en ren energiboll haha, men det finns än krafter kvar att ta till.. believe me). Sen var det att ta mig hemåt, men jag kände inte för att lägga mig på sängen med ett stort varm täcke över mig som alltid, nej jag fick fnatt och begav mig ut på en 5 km lång runda i spåret. Det kallar jag vinnarinstink, och grymt skönt var det. Det här kommer vara min kamp, min seger och min resa. "Tadaaaa, rocky VI?" Nej  inte alls, men jag är redo för att leva ett friskare liv nu.

En rejäl kovändning

Spånga station, pendeltågsperrongen, Stockholm

Två killar ~15 står och väntar på tåget. En snygg tjej i deras ålder går förbi och Kille 1 visslar efter henne.
Kille 2: Hallå?! Sådär kan du inte bara göra. Tjejer är mer än bara sexiga objekt... Show some respect.
Kille 1 tittar misstroget på Kille 2 och det blir tyst en stund.
Kille 2: Äh. (skriker efter tjejen) Wooh, snygg rumpa!

Källa: Tjuvlyssnat.se


Ni är bäst.

image219

Dagens klädsel

image218

Linne med ankartryck - Gina tricot
Blåvita shorts - Zara (Malta)
Mörkblå loafers - Scorett (Tiamo)
Ankarhalsband - Guldfynd
Mörkbrun gucciväska hobo - Guccibutiken

Shopping och en rinnande näsa

Idag vaknade jag runt halv ett av ett sms. Det var från Emelie som frågade om vi inte kunde åka till Täby och shoppa lite. Of course, så vi gjorde oss iordning och gav oss iväg för att fynda. Under dagen kände jag av pollen väldigt mycket så det var rätt påtagligt måste jag säga. Jag skulle egentligen ut på en mysig picknick med Elin och Paui, men då jag känner att min kropp inte skulle klara av att va ute så länge och sitta i gräset så stannar jag hemma. Dumma pollen :( den bara förstör hela tiden! Blir så less... vi MÅSTE ses i nästa vecka tjejer, saknar er massor. Detta hittade jag idag iallafall:

image216

Blårutigt linne - Bikbok
Ljusgul oversize tröja - Bikbok
Militärgröna shorts - Bikbok

image217

Blåvit tröja - Gina tricot
Blåvita short till knäna - Gina tricot



Me lajk

Damn he's hot.


Bedtime

Nu ska jag bege mig mot sängen, natti natt allihop :)

Komiker på hög nivå

Jag fick frågan för ett tag sen: Vem är din absoluta favoritkomiker? Och jag vet verkligen inte vem jag tycker är roligast i alla kategorier. Johan Glans? Robert Gustavsson? Magnus Betnér? Eller kanske Björn Gustavsson? Nej jag vet verkligen inte och jag tänker inte heller välja. Jag tänker iallafall bjuda på ett roligt klipp med Johan Glans :)  titta och njut!



Cyanide and happiness

image215

Trance is the music

image211

image212

image213

Sitter nu på Radioseven och lyssnar på Bangin Beats, någon mer som brukar lyssna på Radioseven? :) Den trancekanalen breddar sig inte speciellt mycket, utan spelar mest vocaltrance. Annars brukar jag lyssna på di.fm, där variationen är betydligt större. Någon som har förslag på bra trancekanaler? Så arg för att vi inte har samma utbud som tillexempel Holland...

Fick massa kramar idag av den lilla :)

Kom hem från Ann-sofie för en timme sedan kanske. Hon var brun som satan och såg ut att må bra  :) Jossan sov när jag kom så vi fick sitta själva en timme och prata om alla mellan himmel och jord. Sedan vart det fart i huset när Jossan ville va med, då aktiverade vi oss massor och läste böcker, stänkte vatten på varandra och käkade smörgåsar (och kladdade ned köksbordet med smör haha). Ikväll väntar en tv-kväll,  då jag känner mig seg och allmänt irriterad pga. pollen (återigen... suck). Har dock lite Ben & Jerry's glass kvar i frysen, så kvällen är inte helt förstörd som tur är :) Ska se en film eller två, för det finns inget annat på tv:n som lockar.

Det blir ingen hurtighet idag

När jag vaknade upp imorse så var jag alldeles svullen i ögonen och grymt tjock i halsen, så jag måste skippa springningen och ta det någon annan dag, kanske rent av behöver vänta med springningen tills pollenhalten lagt sig. Jag ska iallafall ta och äta lunch snart och sen åka ned till gymmet och skaffa mitt efterlängtade gymkort. Ann-sofie var nere i centrum när jag ringde henne, så antingen hämtar jag upp henne efteråt eller så åker jag hem till henne själv. Vilka är era planer för kvällen? :) Ikväll vet jag inte  vad jag ska hitta på, kanske krogen.. tjejer vad säger ni? Eller så tänkte jag ringa Emma och höra om hon ville ses en stund, var ett tag sen nu. Får se helt enkelt hur det blir.


Inköpen från idag

Roppen fick tag i två t-shirtar, ett par rosa solglasögon "Bakom mina solglasögon..." och två hotpants som var lagom heta! Jag fick då tag i ett partylinne, två mer casuall linnen och tre par hotpants. Jag är bra nöjd faktiskt :)



image209

Svart linne med blommigt tyg - Gina tricot
Vitt linne med blå ankare - Gina tricot
Ett svart, lätt genomskinligt linne med gröna blommor - Gina tricot

image210

Grå-vit randig trosa - Gina tricot
Blå-randig trosa med Droopytryck i bomull - Topshop
Little miss happy trosor i bomull - Topshop


Man börjar ju undra när Svensson börjat snacka med vilt främmande människor på tunnelbanan?

När jag var påväg in till T-centralen från Ropsten satte jag mig på t-banan mittemot en kvinna, som några sekunder efter fick en yngre man på sin vänsta sida. Jag var i full gång med att försöka få upp mina höglurar som lyckats bli ett enda stor trassel i väskan av någon anledning. Den yngre mannen hann knapp sätta sig ned innan han utbrister ganska högt och kollar på mig:
- Försöker du sticka?
Varav jag svarar smått sarkastiskt:
- Eeh nej, nej vad tror du? Det skulle va skönt att äntligen kunna få lyssna på musik.
- Jaha, sa han med en suck.

Några minuter senare närmade vi oss Östermalmstorg och jag tar då upp mobilen för att ringa Roppen och säga att jag var påväg och snart framme. Nämnde att hon skulle ge mig tre minuter så var jag framme. Väl vid T-centralen så utbrister mannen:
- Haha, du? Det där kallar inte jag tre minuter.
Jag något förvånat:
- Kul att din klocka på armen äntligen kom till användning, tack för upplysningen... verkligen.
Och så gick jag ut och vagnen, lagom flinande.


"Vilket jävla liv...!"

Första var det jobbet som tidigare i veckan, sedan träffade jag Roppen vid plattan. Vi hade det jätteskoj, käkade glass, shoppade lite kläder på Souk och gina tricot i PK-huset och tittade runt, snackade massa skit och bara mös av solen och atmosfären i stan. Vi måste ha gått östermalm runt iallafall, inte illa pinkat det inte. Imorgon hade jag tänkt att sova ut för det första, ska bli så skönt faktiskt! Upp och springa 3-4 km och sedan iväg och hälsa på Anso när det än blir. Sussie goes hurtig. Sedan är det iväg till min brors gym och skaffa gymkort. Tror jag får börja med 3 månader då min ekonomi inte är den bästa just nu för ett årskort, tar det sen när jag fått lön. Så jobbigt att behöva leva fattigt nu typ bara för att lönen förskjuts en månad.  Jag och Roppen har iallafall bestämt att köpa upp hela Monkibutiken när lönen rasar in på kontot, vi älskad allt där inne men fick hålla fingrarna i styr och inte reta oss själva med ett plagg eller två. Nej storshopping är det vad som gäller, och det är spikat gumman! Så jag ska allt va en snäll flicka och hjälpa Roppen då hennes pojke inte vill följa med henne och va glad att få köpa massa massa kläder. Fler bilder hittar ni hos Roppen den coola (med rosa brillor haha).





Dagens klädsel

image201

Klänning/tunika - Gina tricot
Jeans - Acne
Svarta loafers - Wedins
Mörkblå kort jeansjacka - Hm
Mörkbrun gucciväska hobo - Guccibutiken

Godnatt :)

image200
Nej nu är det sängen för min del om jag ska orka upp klockan fem imorgon igen. Hoppas alla får sova gott :) By the way, undrar vad Gustav drömmer om? Kanske om lasagne eller om ett ådifritt hus? Hihi. Vad tror ni? Söt är han iallafall. Jag ska drömma härliga drömmar att sommaren skall ha kommit på riktigt. Eller kommer den där obligatoriska "K-rauta drömmen" om att man klipper kungens gräsmatta på en av våra stora gräsklippare? Haha. You never know.

Sommarlängtan

image199

Det finns inte ord för hur mycket jag vill bara gå i linne och shorts utan att frysa om dagarna. Nattbad och piggelin. Solglasögon och en kall öl till grillningen. Lugnet och harmonin. Glädjen och alla ljusa söndagsmorgnar på väg hem från krogen. Lycka helt enkelt.

RMK & CO - I väntan på bussen


Sovrum jag drömmer om

Har nu tänkt på att jag haft en del grymma sängar och sovrum i min blogg som många fattat intresse för och kommenterat. Tänkte nu samla ihop dessa sovrum för att ni ska kunna rösta och säga vilken just ni tycker är finast!

Bild 1
 image195

Bild 2
image188

Bild 3
image198


Hm-katalogen

image196

Idag fick jag hem hm-katalogen för hösten -08. Mycket fina kläder, ska nog göra en beställlning innan 19/5 då man får 10% på hela köpet. Det bästa är att kläderna inte levereras förrän i augusti, och då har jag en chans att spara ihop pengar till detta då jag i nuläget inte får lön förrän den 25 juni då lönen förskjuts en månad. Så har ju dem flesta, att man får lönen i maj som man jobbade ihop under april. Är det någon mer som har det så?

Onsdag 7 maj

Jobbade det tidigare passet idag, precis som tidigare i veckan. Och jag försov mig inte haha, bra gjort sussie. För en gångs skull så slapp jag stressa till bygget, borde nog ge mig iväg 5-7 min tidigare varje dag. Så man hinner landa innan man ska räkna in kassan och allt vad man ska hinna med på en kvart innan vi öppnar varuhuset. Dagen gick ovanligt fort, även fast det bar rätt så folktomt. Detta resultetade i att jag fick gå ut på golvet under de två första arbetstimmarna. Hjälpte till i trädgårdsavdelningen med att packa upp diverse Lux-produkter, så som sågar, skruvar och spikar, tänger, vinkelhackar.. ja you name it :) bra skönt var det och så hjälper det ju mig att konstant hitta bättre bland allt utbud av varor. Jobbar likadant imorgon och sedan jobbar jag inte förens på måndag, känns ganska skönt med en långhelg så man får samla krafterna efter alla nysningar och hostattacker (återigen, pollen kan gå och dö...). Efter jobbet ska jag också träffa Roppen, ska bli grymt kul att äntligen få träffa henne och bara umgås en stund. Har inte träffat henne på år och dar, så det ser jag fram emot! På dagen på fredag ser det ut som att jag ska ta bilen till Anso och hälsa på henne och Jossan, hoppas det blir av. Hoppas på en grym utgång på lördag by the way, saknar verkligen er tjejer <3

Vad har ni haft för er idag? :)


Godnatt och sov så sött

image195

Tänke bara skriva ett sista inlägg nu och önska alla en god natt :) Puss på er!

Pollenallergin går mig på nerverna

image194

Såg nu hur "nere" jag ser ut på bilden i föregående inlägg, haha pollenallergin kommer till sin rätt känner jag. Någon mer som lider av pollenallergi? Usch det är så hemskt, nyser och hostar konstant, och så känner man sig så himla seg och trött hela tiden. För mig så kliar det i ögonen, näsan rinner och så kliar det (i öronen?) Ajajaj säger jag bara, så sjukt frustrerande när man inte kan klia tillbaka. Men får hålla ut, dem har sagt på nyheterna att det snart vänder då de flesta träd blommat ut nu när värmen kom som en kanon i förra veckan. Skönt ändå att få det fort avklarat.

Dagens klädsel (and from now on, arbetsklädseln med, yippie)



Grå-gul pikétröja - K-rauta
Grå snickarbyxor - K-rauta

Ej med på bild
Mörkbrun gucciväska hobo - Guccibutiken
Mörkblå kort skinnjacka - Hm
Vita streetskor med snörning - Race marine

Tisdag 6 maj

"Jääävla skit, nu kommer jag komma försent...!" Alla som känner mig sedan början av gymnasietiden vet att jag hatar att komma försent, speciellt när det rör skola eller jobb. Haha min biologilärare Johan (I miss you) sa till och med att jag borde komma försent till en enda lektion, och att han lovade att inte bli sur, jag hade 98.5 procent närvaro under hela gymnsiet, och de fåtal gånger jag var borta rörde det sig om tandläkarbesök. Hade tandställningen under stort sett hela gymnasiet. Haha jag är störd, jag vet, kunde till och med gå till skolan med feber. Men det var bara att springa ned till duschen imorse och bita i det sura äpplet, upp igen och på med kläderna, hälla i mig ett glas mjölk och ta pollenmedicinerna och springa ut till bilen. Jag vaknade kl 6 imorse, efter att jag glömt ställa klockan, men min kära far var snäll och väckte mig då han visste när jag började och tyckte det att var konstigt att jag inte klivit upp när det bara var en kvart kvar tills jag skulle gå ut till bilen. Han är min personliga väckarklocka :) hihi. Jag jobbade som igår 06.45 - 15.30 och det gick så bra så! Satt i innerbygg idag där det mest kommer timmer - och fraktkunder. Inte lika mycket att göra dock, men det var kul att ha lite omväxling. Nu är det bara utebygg jag ännu inte sittit i kassan i, men det kommer nog i veckan eller möjligtvis i nästa vecka. Fick ha mina arbetskläder på mig idag, kändes så skönt att slippa stå i civila kläder, kunde som lättare skilja på arbetet och fritiden, om ni förstår min tankegång? Jag har en tendens att inte kunna förklara så bra så jag hoppas ni inte känner er allt för lost. Ikväll blir det en lugn kväll med tv:n, måste by the way se de två senaste andra avenyn avsnitten på svt play, så spännande nu ju, kan knappt bärga mig!

Vad har ni haft för er idag? Varit i skolan, på jobbet eller njutit av solen kanske? :)


Dagens klädsel



Parfym - Calvin klein - euphoria
Vit-blå randig trekvartströja - Hm
Jeans - G-star raw
Namnbrickor - K-rauta

Ej med på bild
Mörkbrun gucciväska hobo - Guccibutiken
Mörkblå kort skinnjacka - Hm
Vita streetskor med snörning - Race marine

Måndag 5 maj

image189

Jobbade idag 06.45 - 15. 30, upp kl fyra för att läsa klart kassahandboken (haha hade dåligt samvete imorse för att jag drog mig från att läsa klart allt). Kom iväg med bilen 06.15 så jag kom i tid till bygget. Dagen gick sjukt fort och kunderna var på bra gott humör trots att de flesta haft långledigt och då enligt mig har en anledning att vara småbittra. Men icke sa nicke :) Till lunch vart det en kycklingpasta med curry som var bra god! Tappade dock matlusten en del efter att jag hittat ett svart hårstrå i min mat. Kom hem vid fyra och la mig ned på soffan en stund, sen satte jag min vid datan och blogg, addicted. Sedan vart det promenad med Emelie i en och en halv timme, alltid lika trevligt. "Skönt att få komma hem nu och lägga mig i sängen" sa jag innan vi skildes åt, men tji fick jag. Så fort jag satte min fot innanför dörren sa mamma att det bara var att vända för att ta bilen ned till centrum och införskaffa mat. Suck, men jag fick allt en bra lön för mödan ;) så nu ska jag fixa en ost-och skinkpaj för att avsluta med en Ben and Jerry's - Cookie dough och sedan gå till kojs, måste få min sömn. Som jag sagt till många så är det klart min favorit i serien. Hoppas alla haft en underbar dag idag :) Natti natt sen! Puss

Ps.
hoppas ni inte blir allför besvikna om jag besvarar alla gulliga kommentarer efter jobbet imorgon, känner att mitt huvud inte alls gillar att jag inte käkat något på nio timmar.

Ska iväg snart

Om 20 min är det promenad med Emelie, berättar om min dag och så när jag kommit tillbaka!


Godnatt :)

image188

Glädjerus - Ni är bara för underbara

Ååååååååååh jag är så glad just nu :) Efter att jag tagit mig an nästan halva kassahandboken och hela in planerade tv-tablå så upptäckte jag att jag hade ökat mina unika besökare med 250 stycken. Men inte nog med det så såg jag att jag har kommit in på listan över de mest aktiva, jippie! Tack så hemskt mycket allihop som tittat in och läst lite ur min blogg. Har sedan jag startade min blogg längtat och eftersträvat det här. Jag tror inte att det här är sant, tack igen verkligen.

Men nu ska jag nog gå upp igen och ta mig an andra halvan av kassahandboken, suck, men det måste göras! Jobbar 06.45 - 15.30 imorgon, och sen vet jag inte om jag ska köra inom gruppboendet men vi får se helt enkelt.  Hoppas alla får sova gott nu och drömma söta drömmar :) Vill ha massa massa kommentarer när jag loggar in imorgon efter jobbet så lämna gärna några vänliga ord, skulle verkligen värma i själen! Puss

Renegade five - Shadows

'

Hittade den här av en slump för ett tag sedan på youtube, grym :)

Dagens playlist

Tema: Nostalgi och längtan

Bloodcage - Strangle And mutilate
Scooter - Jumping all over the world
Petter - Goda dagars magi
Metallica - Nothing else matters
Evil activities vs. The viper - Raw to the floor
Chris brown - Forever
Hi tack - Say say say
DJ Roxx - Jumping and pumping (extended remix)
DJ Sanny J feat. Marci - If I could
Jason Mraz - I'm yours
Jordin Sparks feat. Chris Brown - No air
Maskinen - Alla som inte dansar är våldtäcktsmän
Snook - Inga problem
Coldplay - Fix you
Kent - Pärlor
DJ Shog - Feel me (throught the radio) (axel coon remix)

Söndag 4 maj

Vaknade upp för kanske en timme sen nu, svarat på alla kommentarer jag fått sen sist och ätit lite frukost. Flingor med fil vart det. Pappa hade tydligen helt missat att köpa mackor, suck. Blir alltid lika glad av kommentarer, så tack verkligen för att ni är så söta som skriver en rad eller två :) Idag ska jag väl inte göra så mycket, vila tror jag så jag är helt frisk och kry inför imorgon. Annars ska jag läsa hela min kassahandbok för jobbet på 70-80 sidor så jag får en större förståelse för allting med kassan. Längtar verkligen till jobbet, trivs grymt bra där! Ska se till att snabbt fixa ett "extrajobb" med så jag iallafall minst får ihop till en heltid, timmar sett. Det där gruppboendet skulle passa mig bra då det är i åkersberga, skönt att slippa åka så långt, men vi får se hur det blir. Ska ligga i som satan dock, det är ett som är säkert. Hoppas ni har en bra dag :) och att ni har bättre väder än mig. Molnigt, femton grader varmt och smått blåsigt, inget solarväder direkt. Fattar inte att det redan är maj, sommaren är ju snart här :) underbart! Tv-tablån för kvällen ser nog ut på ett ungefär; Top model 9, Andra avenyn, Paramentet, Sanningens ögonblick och CSI (såg ni förresten Sanningens ögonblick i torsdags? gud vilka taskiga frågor som riktade sig mot hans tjej. Blir nästan misstänksam om dem nu har ett så bra förhållande ändå. Fem år hade dem tydligen hållt ihop. Det får man bara inte missa!) Så det blir tv:n som gör mig sällis denna söndag haha.


Natti natt

Nej nu är det bedtime, sov gott allihop :)

Kan inte hålla sig från skratt


Spola fram till 00:45, gråter av skratt varje gång!




"PIVOT!"

Dagens klädsel

image187

Blåmönstrad tunika - Åhléns
Grå jeans - Acne hep pure

Ej med på bild
Kort blå skinnjacka - Hm
Axelremsväska - Louis Vuitton vintage
Streetsko - Vita converse höga

I teknikens värld finns det inga gränser för vad som är möjligt

Tekniken går ständigt framåt. Nu har forskarna kommit med konstgjort blod.

Det syntetiska blodet har många fördelar jämfört med det blod som finns i våra blodbanker. Det går att använda på alla patienter, vilket innebär att det inte behöver blodgrupperas. Det kan därför finnas i ambulanser och ges direkt på olycksplatsen, vilket inte går med vanligt blod.

Går testerna bra kan produkten finnas på marknaden inom två år, säger Bengt Fagrell, professor vid Karolinska institutet och konsult till det amerikanska företaget Sangart, som tillverkar det syntetiska blodet.

Det syresätter dessutom vävnader bättre än vanligt blod. Blodet innehåller heller inga proteiner som skadliga ämnen eller virus kan fastna på. Och det går att lagra i pulverform i åratal. Hittills har det syntetiska blodet bara testats på patienter som behöver blodtransfusion och alltså måste få tillgång till röda blodkroppar. Men vissa djurförsök tyder på att produkten även kan användas för att förbättra syrsättningen vid exempelvis hjärtinfarkt och stroke.

Hur bra är inte det här egentligen?

Ps. delar av texten är kopierade från nyteknik.se.

Ben and jerry's

image186
Vilken är din favorit?

Allergi kan skapa problem, i många situationer

Detta är en fullt sann historia som en killkompis berättade för oss idag påväg till hemmafesten. Detta hade tydligen skett inne på åkersbergas systembolag.


En fullgubbe stiger in på systemet. Går fram till ölhyllan och tar tag i ett par 5.6 och går mot kassan. Väl vid kassan upptäcker han att det var ju inte alls det som han ville ha och säger då med en hes och något otydlig röst: "Eeeh vafan, sån här skit vill jag ju inte ha. Kan jag få.. *hick*... kan jag få byta?" Varav kassören något ironiskt: "Jo om du bara går till informationen så kan du säkert få hjälp med att byta ölen." Mannen går bort mot informationen, något vingligt. Väl vid informationen säger personalen: "Du tror inte att du har fått tillräckligt för dagen?" efter att dem kunde utläsa alkoholhalten i mannens blodsprängda ögon. Mannen: "Nej vafan, jag har pollenallergi!"


Kvällen

Det vart att Jag, Fija, Farri och några till drog till en kille vid namn Fredrik för att ha en lugn krökarfest. Då jag inte var helt frisk så tänkte jag mer bara följa med och vara sällskap och inte dricka något. Väl där så kände jag mig inte speciellt bra, fick huvudvärk och började kallsvettas och feber hade åter kommit på besök. Var bara till att åka hemåt igen och lägga mig i sängen. Stannade nog inte mer än 30-40 min skulle jag tro. Kvällen gick fort iallafall, så det kan jag skratta mig lycklig åt trots allt. Vad hade ni för er under kvällen för kul? :) Väl hemma lagade jag till lite pasta och köttbullar, lika gott som alltid. Jag har haft en tendens att göra det lätt för mig på sistone när inte mamma lagar mat haha. Sen hade dem andra i familjen börjat kolla på en film som hette Five fingers som handlade om en holländare (Ryan Philippe) som skulle starta ett matprojekt nere i Marocko, men på sin färd blir kidnappad av några terrorister. När dem hade sett klart den gick jag upp på mitt rum och bäddade ned mig med filmen. Den var till en början väldigt bra, men blir mer och mer skum måste jag säga. Och slutet skall vi inte ens tala om. Har nog aldrig sett en sådan konstig film i hela mitt liv, eller nej vänta.. nu ljuger jag allt! Någon som sett filmen Donny Darko? DEN är den mest långsökta filmen jag någonsin sett.

Best of the best



"So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
and nothing else matters..."

Planer

Vet inte än hur det blir ikväll, men det ser ut som att jag blir hemmasittande. Annars kanske det blir grillning, skulle va bra gott ^^ och sen har man inte hunnit med att grilla denna vår-sommar. Har ni hunnit ta fram grillen för sommaren än? Just detta får en att längta och se fram emot alla sommarkvällar, åååh va jag vill ha sommaren här nu!


Onsdagens klädsel

Detta är en av mina jobboutfits. K-rauta vill aldrig ge de nyanställda k-rautaklädsel i början då många frågor som man inte kan svara på i den situationen kommer upp, tycker jag är väldigt smart. Det enda jag får ha på mig är en "ny på jobbet" bricka och en bricka med mitt namn på. Det underlättar verkligen då jag inte får några jobbiga suckningar eller så när jag självklart inte är lika snabb i kassan som de andra. Alla kunder är verkligen urtrevliga, så jag känner mig bra uppskattad.



Långärmad svart-vit tröja - Gina tricot
Jeans - G-star
Korta blå skinnjacka - Hm

Ej med på bild
Mörkbrun gucciväska hobo - Guccibutiken
Grå tygskor - Din sko


Knull-samtal?

Väcktes förresten igår runt nio av att min mobil ringde och jag svarade lite halvt sömnig som alltid om morgnarna. Först svarade ingen utan det var helt tyst, men efter 2-3 sekunder så hörde jag en tjej stöna ganska högt i andra luren och kort därefter hörde jag att hon inte var ensam. Jag lade på i ren chock och sprang fort ned till datan för att kolla på eniro vem det var som ringde mig då det inte var hemligt nummer. Trodde jag skulle dö, seriöst. HAHA. Det var en kompis som hade ringt upp mig. Mr. X kallar vi honom då jag inte vill peka ut någon, utan han får se själv i min blogg och avgöra om han vill känna sig träffad, haha. Det visade sig att han hade lyckats ringa upp mig i fickan (självklart!?) på något sätt när han hade sex med sin flickvän. Hm.. det kallar jag klockren busringning.


Back in buissnes

Jag är ledsen att jag inte skrivit på ett tag, men jag har haft så mycket i tankarna att jag inte gett mig tid till att blogga. Sen när jag väl ville uppdatera er om vad som hänt på sistone så går jag och blir sjuk, så typiskt asså. Men jag mår mycket bättre nu, dock inte helt frisk, men jag är inte sängliggande längre vilket uppskattas.

Under lördagen så var jag på en tacobåt med mina tjejer som sagt, så grymt kul verkligen :) något jag verkligen kan rekommendera. Båten lämnade hamnen runt klockan sju på kvällen och kom tillbaka runt halv tolv. På båten bjöds det på tacomat tills vi inte orkade äta mera, gott var det! Sen var det liveband och massa grymt folk som hade dansglädje till tusen. Väl i stockholm igen drog vi fyra partyglada tjejer till huset i gamla stan. Det var alldeles för mycket folk, för mycket sliskigt folk rättare sagt. Det var en kille som dansade runt bland alla tjejer i hopp om att någon nappar på att get dirty. Han försökte desperat att få dansa med oss, men misslyckades totalt. Trots tre-fyra dissar så försökte han gång på gång på gång, tills Sia tappar tålamodet och rent ut sagt puttar bort honom:

Killen: "Men åååh va du är tråkig..."
Sia: "Aah men du är fuul!!"


Sia har alltid varit en av de klockrena typerna, hihi. Vi drog hem rätt tidigt då vi hade börjat kvällen redan vid sju, då vi är vana vid att föra först runt nio-halv tio. Jag var väl hemma runt tre och mötes av bror i backen på väg hem, så jag fick lite fyllesällis, haha han hade nog fått i sig liiiite för mycket där.



På söndagsmorgonen vaknade jag bakis, hes och inte alls laddad inför dagen. Men då jag hade lovat att hjälpa Andreas med hans stånd på en loppis så var det bara att ta mig upp och se glad ut helt enkelt. Klockan var väl runt halv tre när jag kom till sporthallen och försäljningen gick bra av alla godsaker som munkar, cocosbollar och popcorn. Så jag hjälpte till den sista timmen, och jag fick med mig hem 10 munkar som hjälp, gott som fan var det, men man kände sig allmänt degig efter att magen fylldes mer och mer haha.

Veckan som kom började ju jag jobba i kassan på K-rauta. Dagarna där var långa, fyllda med mycket information, skratt och misstolkningar haha. Trivs verkligen som fisken i vattnet där trots att det är så mycket nytt allting som gör att jag fort blir trött. Men det kommer bli hur bra som helst :) nästa jobbdag blir nu på måndag 06.45 - 15.30. Denna vecka som kommer är också liksom förra veckan upplärning, så jag har stort sett hela dagen med mig en handledare. Jag har en tjej som heter Jenny som handledare, jätte gullig tjej som verkligen får en att förstå hur allt funkar, perfa. Jobbade måndag, tisdag, onsdag och skulle ha jobbat på fredagen också, men dessvärre fick jag mig en härlig förkylning som inte ville ge sig :/ Jag skulle egentligen ut igår med tjejerna under fredagen, men eftersom min kropp än inte är helt återställd så var jag tvungen att ligga hemma i sängen för att bli frisk. Tråkigt värre, men jag hoppas att ni hade det kul tjejer :) lovar att jag är tillbaka nästa helg, då kör vi järnet!

I onsdags var det valborg, och jag åkte till Sia där vi åt en urgod middag verkligen. Vi var fem stycken: Jag, Elin, Sia, Paui och Malin. Det vart en väldigt enkel kycklingsallad med grillad kyckling, pasta och en örtsås. Snabbt och gott helt enkelt :) Det var en jättemysig stämning där vi bara satt och snackade hela kvällen, utan alkohol för att tillägga haha, (vill inte direkt ha en upprepning av en tidigare valborg, dem som vet vad jag pratar om vet vad jag menar). Nej men de vart hur bra som helst verkligen! Love.

Ps. Jag lovar att hålla er bättre uppdaterade ^^ det är fan skandal att behöva gå igenom en hel vecka såhär! Jobbigt jobbigt haha.


RSS 2.0